Vajda

Vajda haverom egy nagyon különleges német vizsla. A nézése majdnem annyira cuki, mint az enyém. Olyan menő, hogy még saját Facebook oldala is van.

Zorró portré

Ma Vajda haveromról mesélek

Vizsla, ez azt jelenti, hogy egész nap csak szaladna, rohanna labdázna. Fárasztani kell az izmait és az agyát egyaránt. El kell látni programokkal, feladatokkal. Egy unatkozó kutyával együtt élni hatalmas kihívás, mert ha magának talál programot, az nem feltétlenül tetszik a Gazdának (Én kivétel vagyok. Ha én unatkozom, kertészkedem a Gazdák helyett is).

Egy vizsla különleges kutya, hiszen arra tenyésztették ki, hogy egyedül lássa el a pointerek, retriverek és a vérebek munkáját, ezen felül a házi kedvenc kimerítő és nehéz feladatát is művészi szinten látjuk el. Ez komoly fizikai és mentális kihívás egy kutyának, nem hiába mondják, hogy a vizslák a kutyák arisztokratái. Manapság a vizslák túlnyomó részének csak a házi kedvenc feladatok ellátása marad, hiszen nem minden vizslának jut igazi vadász.

Ugye, hogy majdnem olyan cuki a nézése, mint az enyém

Ugye, hogy majdnem olyan cuki a nézése, mint az enyém

Vajda is gondoskodik a gazdák programjáról. Vajda ugyanis balesetet szenvedett és megsérült a gerince. A Futrinka egyesület úgy döntött, hogy szerez neki Gazdát. Ez úgy nézett ki sikerült, mert egy kedves házaspár haza vitte magával Német országba. Sajnos a történetnek nem itt lett vége. A befogadó család lehetőségei hirtelen megváltoztak, ezért Vajda visszakerült az egyesület gondozásába.

Vajda a kocsijában úgy szaladgál, mint mi. A feje egy igazi vizslafej. Tanítani, fárasztani kell. Cserébe a Gazda okos, kedves, bújós kutyuskája lesz egy életen át. De mint mindig írom, ne csak a szívedet kérdezd meg. Beszélj az agyaddal és a pénztárcáddal is. Ha csak a szívükre hallgattak volna az én gazdáim már rég hazahozták volna, hogy velünk szaladgáljon.

Vajda egy erősen sérült kutya (hú ez olyan rosszul hangzik, mintha a Gazda írta volna). A hátsó lábain csak állni tud, ha menni kell, akkor a kocsijára van szüksége.

Vajda is imád labdázni. Le se tagadhatja, hogy igazi vizsla

Vajda is imád labdázni. Le se tagadhatja, hogy igazi vizsla

A kocsival azonban nem tud olyan ügyesen felszállni buszra villamosra, vonatra, mint mi. Az autóba is be kell tenni. A lépcső a számára leküzdhetetlen akadály

Pelenkát hord. Sajnos nem falcolásból, hanem mert a gerincsérülése miatt nem szobatiszta.

Folyamatosan gyógyszereket táplálék kiegészítőket szed.

Ha be tudod vállalni, egy igazán különleges társad lesz. Ő nem tartja magát betegnek, csak vizslának. Szaladni, futni, dolgozni akar, amíg el nem dől a fáradtságtól, utána aludni vacsoráig.

Sajnos a Gazda sem tudja ki mondta, de biztos, hogy okos volt:

Egy ideális világban minden családnak lenne kutyája és minden kutyának lenne családja

Sajnos Vajdának rövidesen költöznie kell, mert az ideiglenes befogadója nem tudja tovább vállalni. Ha egy ennyire különleges kutyát be tudsz vállalni, tedd lehetővé, hogy a kutyák természetes környezetében családban élhessen.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!