Terepjáród van? A honvédség einstandolhatja!

Több ember levelet kapott, amiben utasítják, hogy adjon tájékoztatást autója állapotáról, amit elvehetnek, ha szükség lesz rá.

 

terepjaroTöbbeket levélben tájékoztatott a Magyar Honvédség arról, hogy nyilvántartásba veszik autóját és rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik a járművel kapcsolatban – írja az Index. Nem speciális munkagépekről, hanem terepjárókról és kisbuszokról van szó. Ha a honvédségnek szüksége lesz az autóra, a tulajdonos köteles lesz átadni a slusszkulcsot – írják. Aki nem reagál a levélre, akár milliós büntetést is kaphat.

A Honvédelmi Minisztérium arról tájékoztatta az Indexet, hogy eddig egyetlen járművet sem vettek el, csak lajstromozzák a gépkocsiállományt, ha egyszer mégis szükség lenne rájuk. Ugyanakkor főleg olyan, drágább terepjárókat vettek eddig nyilvántartásba, amilyeneket sehol a világon nem használnak katonai célokra – BMW és Volvo SUV-k is érintettek.

A tárcánál nem mondták meg, milyen autókra számítanak, mondván, ezek nem nyilvános információk. Az autótulajdonosoknak tájékoztatniuk kell a honvédséget, ha elromlik az autó vagy nincs bevethető állapotban, ha eladják a járművet, vagy ha más hatóság is kijelölte esetleges szolgálatteljesítésre.

Békehelyzetben az érintettek indokolt esetben kártérítést kérhetnek. De akkor is lehet kártérítést kérni, ha a járműnek baja esik, sőt, még a természetes elhasználódást is figyelembe lehet vetetni.

 

 

Te mit szólnál egy ilyen levélhez?

 

forrás:vezess.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!