Kibújt a szög Orbánék zsákjából

Bán NorbertBán Norbert, szigethalmi képviselő az alábbi írást juttatta el hozzánk javasolva a politika rovatban való megjelenítését. Természetesen megjelentetjük,és örülünk annak, ha helyi képviselők személyes véleményükkel, információjukkal látnak el minket, amit meg tudunk osztani a lakókkal.

 

Múlt hét pénteken sürgősségi előterjesztést küldtem be a szigethalmi Polgármesteri Hivatalba. A képviselő-testület holnap fogja tárgyalni. Eközben OV. a fideszes propagandával és aláírásgyűjtéssel ellentétben aláírta a menekültek európai szétosztását. Az alfahir.hu-n jól megfogalmazták: Felelős ember nem ír alá olyan papírt, amin fideszes logó van! Soha.

Íme az előterjesztésem:

Tárgy: Képviselő-testületi döntés a kötelező betelepítési kvóta és a visszatoloncolás elutasításáról.

Előadó: Bán Norbert, képviselő
Készítette: Bán Norbert, képviselő

Tisztelt Képviselők!

Mint az bizonyára Önök előtt már ismert, a 2015-ös évben Európát elárasztották az illegális határátlépők, és a jelenlegi történések alapján ez a folyamat nem csak, hogy folytatódik, de várhatóan erősödni is fog. Ez az óriási mértékű bevándorlás kritikus helyzetbe sodorja egész Európát, benne Magyarországot is, veszélyezteti európai, keresztényi alapokon nyugvó kultúránkat és mindennapi biztonságunkat egyaránt. Továbbá vállalhatatlan terheket jelent a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre, aláássa társadalmi berendezkedésünket. Sajnos a bevándorlás a jelen tapasztalatok alapján közbiztonsági krízishez vezet, a folyamatos terrorveszélyt is magában hordozza.

Az elmúlt időszakban több olyan megnyilvánulással is találkoztam, mely azt taglalta, Szigethalom városában hol lehetne befogadó állomást létesíteni. Ezért szilárd meggyőződésem, hogy Szigethalom Város Képviselő-testületének ebben a kérdésben véleményt kell alkotnia, ez által lehetőségeihez mérten meg kell védenie a település lakosságát.

Szeretném tájékoztatni továbbá a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a 2015. 07. hónaptól alkalmazandó „közfoglalkoztatás támogatási kérelem” mintában, melyet az önkormányzatoknak a Belügyminisztériumhoz kell benyújtani, a 12. oldalon már fellelhető az alábbi szövegrész, mi szerint:

a polgármester vállalja, hogy foglalkoztatja “az elismerést kérőt, a kijelölt tartózkodási helyen élő harmadik országbeli állampolgárt” – közérthetően: migránst.

Fentiekkel összecseng, hogy az ezzel szinte egy időben megjelent, Tállai András által jegyzett NGM közlemény szerint a 2015-ös évben 59.000 főben állapították meg a foglalkoztatható migránsok maximális számát Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök 2015. november 16-án az Országgyűlésben az alábbiakat mondta:

“amíg ez a kormány lélegzetet tud venni, addig sem kvóta, sem visszatoloncolás alapján egyetlen migráns sem jöhet Magyarországra…”

 

Bízva abban, hogy a fent említett közlemény csak valamilyen félreértésnek köszönhető, úgy gondolom, hogy ha a Miniszterelnök Úr elhatározása komoly alapokon nyugszik, akkor a magyar emberek védelmében támogatnunk kell, hiszen ez egy pártpolitikán felüli kérdés. Ki kell mondanunk, hogy az Európai Unió által ránk erőltetni kívánt kötelező betelepítési kvóta csakúgy, mint a visszatoloncolás jogtalan és értelmetlen.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az alábbi javaslatok elfogadására:

Határozati javaslat I.

 

1, Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy csatlakozik azon törekvéshez, mely a kötelező betelepítési kvóta megvalósítását kívánja megakadályozni. Ezért elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, valamint visszatoloncolás révén a migránsok hazánk területére való befogadását.
2, Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket.

3, Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy nem támogatja semmilyen idegenrendészeti objektum (befogadó állomás, hotspot stb) létesítését közigazgatási területén, s egyben elutasítja, hogy harmadik ország béli állampolgárt kötelezően alkalmazni kelljen a közfoglalkoztatási programokban.

Felelős: Fáki László polgármester

Határidő: azonnal

Határozati javaslat II.

 

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri Fáki László polgármestert, hogy az elfogadott I. számú határozati javaslatot jutassa el Magyarország Kormányához, és ennek megtörténtéről a soron következő ülésen tájékoztassa a képviselő-testületet.

Felelős: Fáki László polgármester

Határidő: azonnal

Szigethalom, 2016. február 19.

Bán Norbert sk. képviselő

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!