Tüntetés a Mű úti zebráért!

2016 február harmadikán történt egy baleset a Mű úton. Mondhatnánk „ja, a szokásos..” és mehetnénk tovább, mintha mi sem történt volna. Nagy valószínűséggel a legtöbbünk ezt csinálta…

Éreztük valahol legbelül, hogy valamit tenni kell, ez nem jó, változtatni kellene… De bizony semmit nem tettünk, elfogadtuk a tényt, hogy nekünk nem jár zebra a buszpályaudvarhoz, hogy a gyerekeink életveszélyes körülmények között közlekednek nap, mint nap ezen az úton, amikor megérkeznek ebbe a halálszakasznak is nevezhető ördögi részre.

De valaki kiállt a sorból, és felemelte a hangját. Félredobta fásultságát, és felemelte a hangját, felvállalta a harcot, hogy ne legyen több értelmetlen baleset a Mű úton.

Megosztotta velünk gondolatait a Facebook-on, és sikerült neki az, ami kevés embernek megy, felrázta a többi lakót, hogy álljanak ki magukért és gyermekeikért!

12622126_925028387544994_1038764663319573140_oŐ Kellner Tamás, aki az utóbbi időben polgármesterekkel egyeztet, vég nélkül írja a leveleket, és most tüntetést szervez a Volánbusz pályaudvarhoz, mert nem fogadja el a hivatalos álláspontokat, amit lassan 10 éve hallgatunk, hogy majd ha egyszer megépül a HÉV átjáró, vagy most nincs pénz…. Tüntetést szervez ez ellen az állapot ellen, és reméljük kitart a végéig. Reméljük mi is kitartunk mellette, nem hagyjuk magára a harcában!

Éppen ezért 2016.02.27-én, szombaton reggel 9:45-kor legyünk ott a Seki pékség előtt, foglaljuk el az utcát! Mutassuk meg mi is, hogy vagyunk olyan elszántak mint Ő.
ZEBRA KELL!
Értessük meg a szigethalmi, illetve a szigetszentmiklósi vezetőkkel, a közút vezéreivel, hogy ez tarthatatlan állapot, és elég volt!
ZEBRA KELL!
Nem akarunk várni amíg megépül a HÉV felüljáró, és nem fogadjuk el azt, hogy nincs pénz, nincs felesleges 12 millió forint!
ZEBRA KELL!
A Volánbusz pályaudvart sok szigetszentmiklósi is használja, nem kell egyedül fizetnie a szigethalmi vezetésnek! Kényszerítsük őket, hogy fogjanak össze értünk, mert mi választottuk meg őket, azért, hogy minket képviseljenek!
MERT ZEBRA KELL!
A tüntetés hivatalos menete a következő:

09:45 Gyülekező a Seki pékség előtt. (Vagy a szemközti részen, amit a rendőrség lekordonoz.)

10:00 Rövid összefoglaló miért is vagyunk ott, ahol éppen állunk. A beszédek alatt a petícióhoz való aláírás gyűjtés folytatódik.
10.20 A rendőrség lezárja a Spar zebra és a hév közötti részt. Ekkor mi demonstrálók az üzletsor felőli forgalmi sávon haladva elindulunk a Viola utca felé. A HÉV felé haladva, és egészen a Gyártelepi HÉV megállóig megyünk. (Azért oda, mert az az út szakasz, amely miatt a veszélyes közlekedés kialakul.)
Ott átadásra kerülnek a petíciók.

Ezek után az SZTK és a Lordok háza mellett elindulunk visszafelé.
11:00 A rendezvény vége.
Sárga láthatósági mellényt hozzunk magunkkal!

Ne felejtsük!
ZEBRA KELL A VOLÁNBUSZ PÁLYAUDVARHOZ!
Ott találkozunk!

Töltsd le az aláíróívet,és segíts gyűjteni a petícióhoz az aláírásokat!
Az aláíróív letöltése: alairoiv.pdf

 

Zebrát a szigethalmi buszpályaudvarhoz facebook csoport

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!