Jelentkezz a szigethalmi polgárőrség kötelékébe!

Ezen úton szeretnék meghívni a Polgárőrség csapatába olyan 18 és 50 év közötti büntetlen előéletű magyar állampolgárokat, akiket érdekel a fent nevetett életvitel, kellően elhivatottak a közérdek érvényesítésében, segítőkészek, előzékenyek, és mégis – ha kell – határozottan tudnak menni egy cél felé.

 

Elvárásom a józan életvitel, az ápolt megjelenés és az olyan viselkedési normák betartása, amiket egy csapatot képviselve feltétlenül tartanunk kell a csapattársunk munkájának, erőfeszítésének tisztelete miatt!

A lehetőségek:

– a Polgárőrség saját autójával történő éjszakai, párban történő járőrözés. A szolgálat előzetes vezénylés alapján történik. A szolgálat kezdetéről és végéről a körzeti megbízottnál kell jelenteni, a jármű mozgását a GPS automatikus naplózása rögzíti. Az éjszakai járőrök szorosan együttműködnek a Rendőrséggel, bármilyen esemény bekövetkezésekor az aktuális rendőrjárőr utasításainak megfelelően kell eljárni! Egész embert igénylő feladat.

– délutáni, esti órákban (saját) kerékpárral történő páros járőrözés. A szolgálat az egyik legrugalmasabb időbeosztású, előzetes vezénylést nem, csak a szolgálatvezető telefonon történő értesítését igényli.

– gyalogos járőrözésre a napközbeni órákban. Ez főleg a nyugdíjas vagy egyéb okból szabadidővel rendelkező városlakókra van szabva, szorosan a lakóhelyük közvetlen közelében. Ugyanazok a feltételek vonatkoznak erre a szolgálatra, mint a kerékpáros szolgálatra.

– zebraőri szolgálat az óvodák és iskolák előtt, a frekventált reggeli és délutáni időben. A szolgálatra vonatkozó előírások szintén megegyeznek a kerékpáros/gyalogos járőrszolgálatra vonatkozó előírásokkal.

Volna igény a város részéről lovas járőr feladat elvégzésére is! De tudjuk, ennek elég komoly költség vonzata van a NÉHIB előírás miatt! Ezúton szeretnénk felkérni azon vállalkozásokat és szervezeteket, akik tudnák támogatni a lovasainkat, akik szeretnék és tudnák ezt a szolgálatot vállalni, hogy teremtsük elő ennek a fedezetét! Rengeteg olyan terület van, a városban ahová autóval nem lehet bejutni, de lóval gond nélkül!

Fontos és elengedhetetlen a kommunikáció ezért a csapatnak lesz egy központi e-mail címe, ahová lehet javaslatokat, híreket és vállalásokat tenni. Készítünk a csapatnak egy Facebook oldalt is, ahová rendszeren töltünk fel híreket és képeket a csapat életéről, így mindenki folyamatos információt kap a mindennapjainkról. Valamint a polgármesteri hivatalban, munkaidőben elérhető lesz egy üzenő fal, egy vitrin, ahonnan lehet tájékozódni a napi eseményekről.

Mindenki a most közzétett információk fényében döntse el, hogy csatlakozik hozzánk! Aki úgy dönt, szeretne, tenni a városért ahol lakik, annak ezeket a dolgokat tudomásul kell vennie, és ennek fényében kell a továbbiakban részt vállalnia a város életében! Semmiképpen nem megengedett az, hogy a viselkedésünk miatt bárki negatív felhanggal említsen minket, mert egy ember egy egész csapatot tesz tönkre a nem megfelelő hozzáállásával.

Bízom abban, hogy a 7000 férfi lakosból és ennél több női lakosból van sok olyan életerős és a környezetére adó ember, akivel részt lehet venni ebben a munkában, kalandban.

A jelentkezés mikéntjéről hamarosan a város honlapján a Polgármesteri hivatalban kihelyezett üzenő falon, valamint a helyi újságban lesz lehetőség tájékozódni! Aki felvételt nyer, annak egy Polgárőr vizsgát kell tennie, és máris szolgálatba állhat!

Szeretnék egy olyan tartással felvértezett csapatot létrehozni a szülővárosomban, hogy ha megemlítenek minket a maximális szeretet és tisztelet legyen a hangjukban az embereknek…. ehhez sok áldozat, sok alázat és nagyon sok munka kell….

Ki áll készen a kalandra?

A polgárőrség facebook oldalát ITT találjátok!

teljes bemutatkozás letöltése: ITT

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!