Sávoly Gergő a riói olimpián?

Sávoly Gergő 2013Gondolom mindenki emlékszik 2013 január elsejére,amikor egy szilveszteri buli elég rossz véget ért, és a végeredménye 2 megkéselt fiatal fiú volt,közülük az egyik Sávoly Gergő.

 

Azóta szerencsére felépült,és töretlen lendülettel bokszol tovább az MTK 91 kilogrammban versengő ökölvívó, nem kevés sikerrel!

A debreceni Bocskai-emlékversenyen például olyan meccsen verte meg a dagesztáni születésű azerbajdzsáni Abdulkadir Abdullájevet, amire minden jelenlévő csak elismeréssel gondolhat.

 

– Beszéltem a meccs után Andullájev edzőjével, aki elismerte, hogy Gergő okos volt, és akkorákat ütött, hogy még ő is csodálkozott – mondta Sávoly edzője, Drexler Géza.
Aztán elárulta, az első menetben arra intette tanítványát, hogy az azeri technikai arzenáljával bunyózzon, és amikor ellenfele azt hitte, megeszi a 20 éves magyar bunyóst, akkor Sávoly olyan 4-6 ütésből álló sorozatokat ütött, amikkel elképesztette nála hét évvel idősebb, Európai Játékokat nyert riválisát.

repedt_homlok

Forrás:Facebook

Más kérdés, az MTK-öklöző homloka csúnyán felrepedt.

Sávoly, akinek késes támadóját azóta sem ítélte el a bíróság, Drexler véleménye szerint ott lesz a riói olimpián, bár egyelőre nem szerzett még ötkarikás kvalifikációt.

– Mivel 91 kilós létére a hazai szuper-nehézsúlyú mezőnyt, azaz a 91 kg felettieket is rendszerint móresre tanítja, ezért úgy hiszem, tavasszal valamelyik kvótaszerző viadalon kiharcolja az olimpiai rajtjogot.

 

forrás: Borsonline

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!