Egyhangú nem a gumifeldolgozóra

Egyhangúlag fogadták el a százhalombattai képviselő-testület tagjai azt a határozatot, amelyben arra kérik a beruházó Homatech Recyeling Zrt. és OT Industries képviselőit, hogy tiszteletben tartva Százhalombatta Város lakosságának egyértelműen kinyilvánított akaratát, ne valósítsák meg a város területére tervezett hulladék-feldolgozó üzemet.
Vezér Mihály polgármester előterjesztését mai rendkívüli ülésén szavazta meg a testület. A polgármester az ülésen beszámolt arról, hogy időpontot kért a többségi befektető Csányi Sándortól annak érdekében, hogy hitelt érdemlően tájékoztassa őt: a város lakosságának elsöprő többsége tiltakozik és tevőlegesen is ki fog állni a beruházás megvalósítása ellen. A megbeszélésre várhatóan még a héten sor kerül.

A polgármester levelet írt Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Szigetszentmiklós, Ercsi, Tököl polgármestereinek, valamint dr. Aradszki Andrásnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkárának, hogy összefogva ők is segítsék a százhalombattai és a környező településeken élő lakosság egészséges környezethez való jogának érvényesülését.

Vezér Mihály kiemelte, a felsorolt intézkedésekben nélkülözhetetlen és hatékony segítséget nyújtott számára Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, aki megválasztása óta szívén viseli a Százhalombattán élők ügyeit.

A polgármester arra kérte a képviselő-testületet, alakítsanak ki közös állásfoglalást a beruházás elutasításával kapcsolatban.

forrás:hirtukor.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!