Minden út egy lépéssel indul

Az utcán éltem. Sok emberrel találkoztam. Volt, aki adott pár falatot. A többséget nem érdekeltem. A telek hidegek voltak, a nyarak melegek. Sokan belém rúgtak, ha nem tértem ki elég gyorsan.

 

Egy szép napon gyanútlanul sétálok, keresem a szemétben a napi betevőt, koldulok a jószívű emberektől. Nem voltam elég óvatos. A sintérek befogtak. Egy darabig a sintértelepen voltam. Nem szerettem. Nem voltak haverok, emberek. Egyszer jöttek furán öltözött emberek  és néhány másik kutyával együtt magukkal vittek.

Az új helyen lett Gazdám. Tanítottak okos dolgokra. Ülni, állni, feküdni, odamenni a gazdához. A ketrecem azonban egyre kisebb lett. Ott kellett végezni a dolgomat. A piszkításhoz nem vittek ki sétálni, de amikor sikerült a ketrecbe piszkítani a Gazda nagyon megdicsért.  Néha jöttek olyan emberek, akik a Gazda gazdái lehettek. A Gazdák beszámoltak arról, hogy hogyan haladunk a tanulással. Az én ketrecem volt a legkisebb, ezért rengeteg dicséretet kaptam.

A gyakorlatok folytatódtak. Rengeteg dicséretet és falatot kaptam. Néha szaladgáltunk a haverjaimmal. Muszkával és Albinával de ezek nagyon ritka alkalmak voltak. Általában egy kis szobában a ketrecemben voltam. A városi csavargásnál még ez is jobb volt. Volt Gazdám, kaptam rendszeresen enni inni. A ketrec ehhez képest elviselhető volt.

Egy napon kaptam új formájú ketrecet. A hátsó részemre pelenkát tettek. A testemre mindenféle hideg izéket raktak, közben olyanokat mondtak, hogy hőmérő, EKG, légzés figyelő. Jó kutya voltam ezt is elviseltem a Gazda kedvéért. A Gazda nagyon boldog volt, amikor a 3. napon is jól viselkedtem. Akkor minden leszereltek rólam, majd szaladhattam egyet az udvaron.

Jöttek megint nagyon magas rangú emberek. Nagyon örültek a Gazdának utána nekem is.

Pár nap múlva leborotváltak. Nem baj, a szőr kinő, most pedig nagyon meleg van. Adtak rám pelenkát, beraktak az új ketrecembe. A gazda egyszerre volt boldog és szomorú. Rengeteg simogatást és dicséretet kaptam. Mindenki kapkodott feszült volt.Az egészben egyszerre volt valami nagyon ünnepélyes, szomorú és nagyon feszült.

Amikor rendesen be lettem kötve a helyemre, minden érzékelő a helyén volt, a Gazda megsimogatott, szomorú és ünnepélyes hangon megígérte hogy én leszek az első űrutazó kutya.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!