Zebra project esőben

A rendkívüli időjárás megint kitett magáért, nagy mennyiségű csapadék esett rövid idő alatt. Ez ismét próbára tette a szigethalmi utakat. Kialakulóban vannak a szokásos tavak, amiket nyáron már “megszoktunk”. Kérdés, ezek hogy fognak eltűnni ezentúl, mert a Vizek Őre csoport tudomásom szerint megszűnőben van, a tűzoltókocsit is árulják.

 
Igazából nem is a szokásos kacsaúsztatókról akartam írni, hanem a Mű úti zebráról. Ma délután arra jártam kocsival, sajnos nem sikerült megállnom fotózni. A volánbusz pályaudvar felől szépen ki lettek alakítva a szikkasztó árkok, de a SEKI oldalánál nincsenek ilyenek.

Valami félrecsúszhatott a tervezésnél, mert a zebra boltsori részénél megáll a víz a padka miatt, és bizony nem mindenki tudja átlépni a kialakuló pocsolyát, ami ottjártamkor már rendesen belógott az útra, kb fél méterre az egész átkelő hosszában.

Bosszantó dolog, ha az ember ezt egy hosszú lépéssel nem tudja megoldani, és kénytelen végig menni benne, mert az átkelő teljes hosszában tart a víz, de még bosszantóbb, ha át szeretne kelni, és miközben várakozik, az elhaladó autós belehajt – mert nem tudja kikerülni a tócsát -, és így lefröcsköli őt.

Reméljük, amikor átvételre kerül a project, ilyenekre is figyelni fognak, hiszen nem volt olcsó a megépítése, és ha ilyen okok miatt nem használják majd az emberek, akkor bizony kidobott pénz volt az ablakon, amit Szigethalom és Szigetszentmiklós ráfordított.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!