Történet

Úgy látszik sokat ittam indulás előtt. Muszáj kiszállni. Végre megálltak. kiszállok. Elvégzem a sürgős dolgaimat. Megyek vissza. Az autó már nincs itt. Biztos meg akarnak tréfálni. Nem adom meg azt az örömöt, hogy lássák rajtam az ijedtséget. Békésen várok míg a nap el nem tűnik a fák mögött.

Az út

 

Messze vagyok otthontól, nagyon messze. Ahhoz, hogy gyalog menjek haza mindenképpen. Főleg úgy, hogy erre felé még mindig csak autóval jártam. Nem baj, majd stoppolok. Sajnos hiába megyek oda minden megálló autóhoz, egy sem vesz fel. Sokan gorombák. Ez nem állíthat meg. Haza kell jutom, vár a családom. Nyugtalanok lesznek, ha vacsi időre nem leszek otthon.

Ha a stoppolás nem megy majd megyek gyalog. Stoppolni talán út közben is lehet. Gondosan a jobb útpadkán megyek. Ha jön egy autó inkább félrehúzódok. Ha egy autóval kikezdek én csak a rövidebbet húzhatom.

Nagyon elfáradtam. Alszom egyet a kukoricásban. Nem sikerült valami jól. Ahhoz vagyok szokva, hogy házban alszom, ágyban. A kukoricásban rengeteg kisebb, nagyobb állat és ki tudja micsoda mozgott. Ezek mind engem akartak megenni?

Alig aludtam, félek, éhes vagyok…

Vissza az út mellé, lassan dél van. Folytatom az utat. Éhes vagyok. Próbálok pár falatot kérni. A helyiek barátságtalanok. Egyre beljebb jutok a városba. Lassan délután van. Mindenkit megkérdezek tud-e adni pár falatot.

Találok egy gyermek csoportot. Adnak pár falatot. Biztos az uzsijuk maradéka. Megyek tovább. Egy hölgy megkínál néhány falattal. Mutat egy kaput, menjek be rajta.

Jött a ház asszonya és közölte: Csibész mától a mi kutyánk leszel. Kaptam tőlük chipet a nyakamba, és egy nyakörvet bilétával. Oltásokat, hogy ne legyek beteg.

Hazaértem

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!