Egy kis elgondolkodtató estére

Nemrég jött egy levél, egy elgondolkodtató történettel. Vajon mit tud csinálni egy fiatal, ha ilyen szituációba csöppen bele? Mi a helyes viselkedés? Az elfordulás, vagy a segítségnyújtás?

 

 
Mi a jobb, ha továbbsétál, vagy ha belefolyik a drámába, ezzel magát is veszélybe sodorva, de segítve a bántalmazott félnek? Elvárható e egy 14 éves gyerektől ez? Vajon a rendőrség reagálna egy ilyen bejelentésre?

Ma (2017. 06. 09.) egy veszekedéssel egybekötött verekedés volt a Fiumei utca és a Horváth utca sarkán. Egy srác többször is megütötte (volt) barátnőjét, azért, mert szakított vele. 

A veszekedés közepébe csöppentem bele, és rengeteg “De miééééért? Miééééért hagytál el?”, “Kérdeztem valamit”, “Nyugi nem bántalak” és “Én szeretlek!” jött ki a, szerintem ittas srác száján.

A lány hangján pedig folyamatosan érezni lehetett a rettegést.

Majd hallottam két-három nagy pofont. És itt nagyon elgondolkodtam azon, hogy rendőrt hívok. De csak 14 vagyok, nem akartam belefolyni. Szüleim pedig nemigen foglalkoztak ezzel. 

Végig együtt éreztem a lánnyal, és nekem is ugyanúgy fájt, mint neki. 

Aztán jött a csoda, két lány, gondolom barátnők ők hárman. És “megmentették” a verekedés áldozatát. Arrébb segítették, ekkor már a kapunk előtt mentek el, a sötétben nem sokat láttam.

Csak annyit, hogy a pali motorral megy utánuk és kéri a bocsánatokat. 

 

Ti mit tennétek? Szerintetek mi a jó döntés ilyenkor?

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!