Egy elítélt a tököli börtönből hajtott végre csalást

Kezdhetném a cikket úgy is, hogy:” ismeritek azt a viccet,amikor egy rab a mobiltelefonjával telefonos csalást hajtott végre?” Nos, sajnos ez nem vicc. Ez a valóság, ami a tököli börtönben történt.

 
A A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a törökszentmiklósi férfi ellen, aki a tököli büntetés-végrehajtási intézetből mobiltelefonon felhívott egy pécsi férfit, és 90.000 Ft-ot csalt ki tőle.

A vádlott jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte a tököli büntetés-végrehajtási intézetben, amikor 2016. nyarán ismeretlen módon hozzájutott egy mobiltelefonhoz. Erről felhívta a későbbi pécsi sértettet, és magát az egyik telefonos szolgáltató munkatársának adta ki. Közölte a sértettel, hogy nyert 150.000 Ft-ot, azonban ehhez csak úgy juthat hozzá, ha bizonyos tranzakciós kódokra meghatározott összegeket feltölt.

A sértett elhitte a vádlott által elmondottakat, ezért a megadott telefonszámokra összesen 90.000 Ft-ot feltöltött.

A vádlott a nyeremény valótlan ígéretével a pécsi férfit tévedésbe ejtette, és megkárosította, ezért cselekménye csalásnak minősül, amiért akár 2 év szabadságvesztés is kiszabható.

 

Most már csak arra lennék kíváncsi, vajon wellness részlege is van a tököli börtönnek, esetleg a cellákban szeléssavú internet is megtalálható?

 

forrás:ugyeszseg.hu

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!