Betörők térképezik fel Szigethalmot?

A facebook szinte felrobbant a mai napon, különböző csoportokban tűntek fel információk arról, hogy Szigethalmon gyanús kinézetű emberek térképezik fel, ki mikor van otthon, milyen értékek vannak esetleg szabadon hagyva.

 

A postok tanúsága szerint egy bordó autóból videózták az utcákat, lassan komótosan haladva, illetve gyalogosan történt a feltérképezés. Személyes tapasztalat, napközben a mai napon kb 10 percig rángatták a kapunkat, a kutya őrjöngött, mire kiment a feleségem a nem idén barnult illetőhöz,hogy mit szeretne. ő félvállról annyit mondott :

– Tudok fát,kell?

az elutasító válasz után még kb 5 percig sertepertélt az utca ezen részén, bekukkantott mindenhova, becsöngetett.. Hozzáteszem, fa egy gramm nem volt távol s közel sem!

A másik történet szerint üres babakocsit tologatva egy férfi/nő páros halad az utcákban mindenhova jól benézve, mi mozdítható, majd amikor egy lakó kinézett rájuk, gyorsabb tempóban elsétáltak.
Félig megerősített információk alapján a Juhász Gyula utcát az éjjel “lerabolták”.

 

 

Figyeljünk egymásra fokozottan, éjszakára ne hagyjunk kint értéket, ami becsábíthatja az elkövetőket. Napközben zárjuk a kapukat, ajtót, ne hagyjunk nyitva ablakot ami az utcafrontról látszik ha nem tartózkodunk a helységben, mert az alkalom bizony szüli a tolvajt. Ha elutazunk, kérjük meg szomszédunkat, hogy a postaládánkat naponta ürítsék.
A kutyát remélem senki nem tartja láncon, a kertünkben hagy sétálgasson csak, védje a portánkat! Ha éjjel vadul csahol, nézzünk ki rá, hiszen nekünk jelez, hogy gazdi, itt bizony van valami!

 

Ha gyanús embereket látunk az utcánkban, menjünk ki az udvarunkra fényképezővel, mobillal, nyugodtan fotózzuk le őket, és gépjárművüket az udvarunk biztonságából, jelezve ezzel is, hogy bizony, itthon vagyunk, figyelünk a szomszédra is!

Egyvalamit ne felejtsünk el!
Ha bármilyen gyanús dolgot észlelünk, azonnal jelentsük a 112 központi segélyhívó számon, vagy a szigethalmi polgárőrségnél a 06205435088 számot hívva!

Minden észlelés fontos, a Szigethalmi polgárőrség facebook oldalára írjatok hozzászólást, kit mikor hol láttatok, és az esetleg elkészült fotót is rakjátok fel!

NE LEGYÜNK HŐSÖK!!
Nem kell nekimenni az elkövetőknek, ezt bízzuk azokra, akiknek ez a hivatásuk!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!