Drogkereskedő elfogása Szigethalmon

Szerdán délután egy szigethalmi facebook csoportban egy helyi lakos megosztott egy elég kalandos történetet, ami vele esett meg, miközben kislányáért ment az óvodába. Ezek után mindenki találgatni kezdett mi is történhetett, illetve többen beszámoltak arról, hogy nagy erőkkel vonultak ki gépkarabélyos, maszkos rendőrök, és egy teljes utcát lezártak.

 

A történet így hangzott:
“Sziasztok.Ezt kikell adjam magamból!!!??Hazajöttem ma a munkából,kicsit megpihentem.És gondoltam elindulok a kislányomért az oviba.A meglepetés csak akkor kezdődött.Sétálok az utcába,és telefonálok egy ismerősömmel.Látom,hogy szembe jön két terepjáró és egy rendőr autó jó nagy sebességgel.Kirángatnak valakit egy autóból,és üvöltöznek vele.Kb 100 méterre voltam tőlük.Mondtam magamba,hogy mivaaan!!!És elindult felém vagy nyolc 2 méteres kommandós üvöltve,gépfegyverrel,pisztollyal,hogy tegyem le a telefont a földre!!!!??Mire észrevettem,hogy mi történik kitekerték a két karom,a falhoz nyomtak és kérdezték,hogy hívnak.Válaszoltam,és mondtam,hogy a kislányomért jöttem az óvodába.De mintha megse hallották volna mégegyszer kérdezték.És az egyik mondta,hogy nem ő az engedjétek el!!!Szaladtak vissza a kocsikhoz.És az egyik odaszólt,hogy vegyem fel a telefont a földről!!!Azt se tudtam,hogy mivan.A vállam azóta fáj,de ez nem lényeg.Nem mondom,hogy nem lepődtem meg.?Valakit nagyon kerestek és remélem,hogy megtalálták!!!Annak örülök,hogy nem a kislányom elött történt,mert biztos,hogy sokkot kapott volna.Hazafelé elsétáltunk mellettük és akkor láttam mennyien vannak.Voltak vagy negyvenen.Kellett egy kis idő,hogy megnyugodjak!!!Sorry,hogy ilyen hosszúra sikerült.Szép estét mindenkinek!!!??

 

Ezeket a beszámolókat olvasva megkerestük a rendőrséget, és információt kértünk, mi is történt szerdán. A mai nap megkaptuk a választ.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztálya látókörébe került pár hónapja három Pest megyei férfi. A nyomozás adatai szerint ugyanis a trió rendszeresen árult kábítószert. A nyomozók többlépcsős akciót szerveztek a három díler, valamint vásárlóik elfogására.

Az egyik rajtaütéskor az ott tartózkodók – hogy a bizonyítékot eltüntessék a lakásból – egy többszáz darabos extasy csomagot átdobtak a szomszéd telkére. A nyomozók onnan foglalták le.

Egy másik akció alkalmával a rendőrök éppen akkor fogták el őket, mikor az üzletet bonyolították.

A több helyszínen, több időben történt kutatások alkalmával a rendőrök az 57 éves dunaharaszti P. Imrénél, a 30 éves halásztelki F. Józsefnél, valamint a 34 éves T. Tamásnál mintegy 300 gramm kábítószergyanús anyagot, közel ezer darab extasytablettát, 13 darab 50 milliliteres üvegben lévő Ketamint és 36 gramm marihuánát foglaltak le. Ezen kívül találtak még kábítószerrel szennyezett tárgyakat és csomagolóanyagokat, illetve közel félmillió forintot, amiket szintén lefoglaltak.

A KR NNI bűnügyi őrizetbe vette P. Imrét és F. Józsefet, akiknek azóta az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását. T. Tamás szabadlábon védekezik. Az ügynek rajtuk kívül további hét gyanúsítottja van.

 

Forrás:rendőrség

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!