Átverték a légimentőket Délegyházán

2017.06.23.-án egy kétségbeesett férfi telefonált a segélyhívóra, aki azt kiabálta hogy az 5 éves gyermeke fulladt a tóba és azonnali légi mentést kért. A helikopter azonnal elindult, a mentés irányító a helyszínre küldte a csepeli OMSZ esetkocsit  és szállító járművet is.-Tudta meg a hírpress.

 

A helyszínre elsőnek érkező légimentők viszont nagyon megdöbbentek, amikor az 5éves gyerek helyett egy 5 éves boxer kutyát találtak a vízben a gazdájával.

Azonnal számon kérték a kutya gazdáját a téves riasztásért, aki elismerte hogy szánt szándékkal vezette félre a segélyhívót, és minden költséget megtérít amit okozott a téves riasztása, csak mentsék meg a kutyáját.

A légi egység tájékoztatta a helyszínre tartó mentőautókat az esetről, és lemondták a riasztást, de a mentősök már szinte ott voltak a helyszínen, ezért folytatták a kivonulást. A kutya gazdái kérlelték a mentősöket, hogy próbálják megmenteni a kutyát, akik 20-30 percen keresztül küzdöttek a boxer életéért, sajnos sikertelenül.

A hírpess értesülései szerint a megérkező mentősökre támadt a gazda,és felelősségre vonta őket, hogy az ő késlekedésük miatt halt meg a kutya.

A lap úgy tudja, az Országos Mentőszolgálat büntetőfeljelentést tesz az ügyben. Keresték az OMSZ sajtóügyeletét, ahonnan későbbre ígértek választ. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem hallott az ügyről.

 

FRISSÍTÉS:
Az OMSZ-től megérkezett a válasz:

“A mentőket június 23-án Délegyháza környékére riasztották. A segélyhívó azt az információt adta, hogy valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik, ezért a mentésirányító az újraélesztéshez azonnal riasztott egy mentőkocsit és egy mentőhelikoptert. A kiérkező mentők azzal a helyzettel szembesültek, hogy nem ember, hanem egy kutya az áldozat. Próbáltak rajta segíteni, de menthetetlen volt.”

 

forrás:hírpress

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!