Befejeződött a Széchenyi iskola felújítása

A nyár elején elkezdett KEHOP-5.2.9-16-2016-00106 kódszámú „Szigethalmi Széchenyi István Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése” című Európai Uniós projekt befejeződött, amelynek köszönhetően a 32 éve épült iskola felzárkózhatott korunk hőtechnikai elvárásaihoz.

 

A fejlesztés eredményeként megvalósult az épület valamennyi homlokzatának és a lapos tetejének a hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje. A projekt a fűtési szezonban hozzájárul az energiafelhasználás hatékonyságának javításához, amely nagymértékű energia- és költségmegtakarítást jelent. A hatékonyabb energiafelhasználás révén csökken a fűtéssel keletkező széndioxid kibocsátás, ezért a projekt környezetünk védelmére is pozitív hatással van.

A modern kor igényeinek megfelelően egy 50 kW összteljesítményű napelemes rendszer telepítése is megvalósult. A megújuló energiát termelő háztartási méretű kiserőmű hozzájárul az iskola gazdaságos energia ellátásához. A napenergia hasznosítása tovább csökkenti a fosszilis energia felhasználását, és kevesebb széndioxid kibocsátást eredményez.

Befejeződött a Széchenyi iskola felújítása. a napelemek is felkerültek!

Közzétette: Fejes János – 2017. december 6.

 

A kivitelezés során 359 db ablakot és ajtót cseréltek ki, 1847 négyzetméternyi homlokzatot és 2560 négyzetméternyi födémet szigeteltek.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!