Bottal és ököllel verte a kutyáját

2017. július negyedikén a Tetovált Állatmentők Egyesület Szigethalmon járt, egy brutális videó kapcsán, amiben válogatott eszközökkel veri a kutyáját egy férfi. Bottal, a  szemeteskukát hozzávágva, de ha éppen nem akadt semmi a kezébe, akkor a sarokba szorítva puszta ököllel bántalmazta az állatot.

 

Ezt a videót osztották meg az állatmentők:

 

Az eredeti, július ötödikei facebook post itt érhető el, amiben a következőket írják:

Tegnap este egy brutalis állatkínzással kapcsolatos bejelentés érkezett hozzánk, amiről a bejelentő videofelvételt készített. A hangot nem véletlenül vettük le a videóról, mivel a bejelentő próbálta leállítani az állat tulajdonosát és elhangzik többször is a neve. A tulajdonos nagyon agresszív és még a lakokornyezete is fél tőle, de hálásak vagyunk a bejelentőnek, hogy a videót eljutatta egyesületünkhöz, ezzel is vállalva a lehetséges következményeket.
Mentőseink a videót megnézve azonnal indultak a helyszínre és már menet közben felvették a kapcsolatot a helyi rendőrséggel és Herczig Józseffel a terület ebrendeszevel, akik azonnal indultak. A helyszinre érkezve velünk is először agresszíven próbált kommunikálni a tulajdonos, de sikertelen volt a próbálkozása.
A hatóságok megérkezésekor szembesítettük a tényekkel és állatkínzás megalapozott gyanújával eljarast inditottunk ellene.
Az allatokat (2 Amstaff jellegű kutyát) a hatóságok lefoglalták és egyesületünk gondozasaba adták. Az állatok érvényes oltással nem rendelkeztek, így 14 napos karanténba helyeztük őket.
Egyesületünk további vizsgálatokat fog vegezni a bántalmazott kutyán, mivel tapasztalatunk szerint a testi sérüléseken kívül lelki eredetű problémák is keletkezhetnek, így rehabilitációjára is szükséges lesz.
Mindkét kutya már biztonságban van és mindent megteszünk mielőbbi gyógyulásúkért.

Hálásak vagyunk mindenkinek, akik a helyszínen segítségünkre voltak, nélkülük nem lett volna ennyire zökkenőmentes a mentés!

 

Később feltöltöttek egy másik videót is, ahol a kutya feje véresen látható

 

A történtek után a Szurkolók az állatkínzás ellen facebook csoport demonstrációt szervezett július hatodika este fél nyolcra a tököli tesco parkolóban. Innen megközelítőleg 50 ember ment át a feltételezett elkövetőhöz, hogy beszélgessenek vele, ami nem sikerült, mivel nem volt hajlandó kijönni a lakásból a férfi. A rendőrök viszont megjelentek egyből három kocsival, és felszólították az összegyűlteket a hely elhagyására. A demonstráció kulturált mederben folyt, és a rendőrök fellépése is szakszerűen történt, tökéletesen kezelve a helyzetet.

 

 

Természetesen megkerestük a másik felet is, és megkérdeztük a videóval kapcsolatosan. Az ő elmondása szerint sógora összeugrasztotta a kutyákat. Ő bepánikolt, és kétségbe esve próbálta a kutyákat szétszedni. Utólag tudja, hogy nem a legmegfelelőbb eszközökkel, de ott akkor nem tudta mit tegyen. A bottal nem ütötte a kutyát, csak távol tartotta a másik állattól.
A második videón, ahol a kutya fejét mutatják, nem az állat vére látható, hanem az övé, mert miközben próbálta szétszedni őket, az ő kezét is megmarták.

 

Ekközben a sógora videóra vette az egészet, és még aznap a hatósági állatorvost értesítette állatkínzásról. Az orvos kiérkezett, de a kutyákon a férfi elmondása szerint semmilyen bántalmazási nyomot nem talált. Azt elismeri, hogy a kutyák nincsenek beoltva, de ezért nem vitték el őket. Pár nap múlva a sógora elküldte az állatvédőknek a videót, és innentől ismerjük a történetet.

 

Nos, mindenki döntse el, melyik a hihető történet. Egy családi viszály áll a háttérben, vagy egy állatkínzó magyarázkodása csak.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!