Szigethalom arcai fotópályázat

A Városi Szabadidőközpont Szigethalom arcai címmel fotópályázatot hirdet, melynek elsődleges célja a fényképezés népszerűsítése, lehetőség biztosítása a tehetséges alkotók műveinek nyilvános megjelenésére, fotós  kapcsolatok elmélyítése. A pályázat és a zsűri által elfogadott képekből készült kiállítás kerül megrendezésre.

 


Részvételi feltételek:
A pályázaton csak amatőr fotósok, kizárólag Szigethalom területén készült színes és fekete-fehér fotókkal vehetnek részt. Egy pályázó maximum 6 képet küldhet be. A fotók elbírálását és a díjak odaítélését a rendező által felkért zsűri végzi. A zsűri a képeket külön-külön, tehát nem pályázónként értékeli. Az elbírálásnál nem a témaválasztás, hanem a kivitelezés, esztétikai megjelenés és a képi megfogalmazás alapján döntenek. A pályázaton külön kerülnek értékelésre a 12 –18 év közötti korosztály által beküldött pályaművek.

A felvételek bármilyen digitális technikával, bármilyen témában készülhetnek, de csak az erkölcsileg nem kifogásolható, személyiségi jogokat nem sértő felvételek fogadhatók el. A felvételek bármilyen technikával készülhetnek, és az utólagos képmódosító eljárások is megengedettek. A képeket digitális formában kérjük beküldeni. A díjazott és elfogadott felvételek kiállításra kerülnek. A felvételeket szerzői jog védi és a szerzők tulajdonában maradnak, a kiírók a kiállítás anyagának nagyításához, a kiállításra elfogadott képeknek a város honlapján való közzétételére használják, illetve fenntartják maguknak azt a jogot, hogy városmarketing céljából felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével. Nevezni a kitöltött nevezési lappal lehet, amit a képekkel együtt kell beküldeni a nevezési határidőig. A pályaműveket a rendezők nem küldik vissza a szerzőknek, azok a kiírók archívumában maradnak. A pályázó a jelentkezési lap aláírásával kijelenti, hogy a pályázati kiírást elolvasta, annak feltételeit elfogadja, rendelkezik a beküldött képek szerzői jogával, hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és azoknak a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. A szervezők a pályázókat az elbírálás után emailben értesítik.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli.

 

Téma:
Kötetlen, bármilyen téma választható, ami Szigethalom területén kerül, vagy a múltban került megörökítésre.
Ajánlott témák: természet, tájkép, városkép, hétköznapi életképek, városnap, rendezvények, sportesemény stb.)

 

Beküldendő fájlok: Max 6 db, JPEG fájlformátumban.
A pályázatra beküldhető képek felbontása minimum 5 megapixel lehet, a fájlok maximális mérete 5 Mb. Minden kép fájlnevében kötőjellel elválasztva fel kell tüntetni a kép sorszámát, a szerző nevét, címét, és a korcsoportot (JR ifjúsági vagy SR felnőtt).  Például: 1 – Csin Csilla – Dunapart – SR

Emellett ki kell tölteni Word formátumban egy nevezési lapot, amelyben fel kell tüntetni a szerző nevét, címét, elérhetőségét és a képek fájlnevekkel megegyező felsorolását.

Nevezési lap letölthető a  www.vszk.eu honlapról.

A pályaműveket és a helyesen kitöltött nevezési lapot az alábbi címre kérjük elküldeni: info@vszk.eu
Minden pályázó a pályaművek és a nevezési lap leadásával automatikusan elfogadja a pályázat részvételi feltételeit.

 

Nevezési díj:  nincs

 

Beküldési határidő: 2017. április 1.
Eredmény értesítés: 2017. április 25.

 

Kiállítás: 2017. május 1. – Duna-parti sétányon,

nem megfelelő időjárás esetén
2017 május 13. – Helytörténeti Gyűjteményben (Szigethalom, Fiumei u. 48.)

 

Mindkét kategóriában az első 3 helyezett díjazásban részesül.

 

Nevezési lap letöltése

 

Érdeklődés, információ: info@vszk.eu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!