Van, amikor nem fontos az elfolyt víz

Ezt a történetet olvasónk osztotta meg velünk. Meglehetősen furcsa a DPMV hozzáállása a felmerült problémáról. Van amikor azonnal jönnek, javítanak, és kiszámlázzák a horror összegeket az elfolyt vízre csőtörés esetén, de van olyan eset, amikor nem fontos a víz, hagy folyjon..

Aki ikerházban lakik, ismerős szituáció a közös vízóra akna. Van ahol 3-4 ház vízórája is egy aknában van.
Történetünk elmesélője – hívjuk Gézának az egyszerűség kedvéért – is ilyen házban lakik, jöttek a fagyok, a vízórák elfagytak egymás után majdnem mindenhol, a DPMV pedig kaszált a kiemelkedő díjszabással elvégzett mérőóra cserékkel (hozzáteszem, nem tudják megmondani, hogy a kicsivel több mint 30 ezer forintból mennyi a vízóra, és mennyi a munkadíj….), és a kiszámlázott elfolyt vízzel.

Nos Gézáéknál is megnyalta a fagy a vízóra környékét, egy laza éjjeli -17 fok után nem volt víz… Nosza, irány az akna, ott látják, komplett kori-pálya alakult ki a csövek alatt, tehát itt valahol folyik a víz… Hősünk lemászott az aknába, szemrevételezte a saját vízmérő óráját, és nagy kő esett le a szívéről amikor kiderült, hogy “csak” a vízcső fagyott el, nem az óra ment szét. Gyorsan hősugárzó és hajszárító az aknába, és természeten az érintésvédelmi szabályokat betartva felmelegítette a csövet, így újra működőképessé téve a lakás vízellátottságát.

De akkor honnan a víz az aknában?

Végignézte a többi aknában levő vízórát és csövet, majd feltűnt neki, hogy az egyik szomszédnak nem volt ilyen szerencséje, bizony ott szépen komótosan, de kitartóan folyt a víz, amit lassan arany árban mérnek. Mivel a szomszéd már hosszú ideje eltűnt, majd a tartozások miatt szűkítették is már, neki nem tudott szólni. Úgyhogy betelefonált a DPMV Zrt.-hez szólni, hogy folyik a víz a szomszéd vízórájánál, meg kéne csinálni, drága mulatság ez.

A válasz megdöbbentő volt:
Nem mennek megcsinálni, mivel nincs akivel kifizettessék a javítást, mivel a lakás tulajdonosa elérhetetlen!

Jól olvassátok, ha nincs aki kifizesse a a javítást, nem érdekli őket, hogy komplett velencei tó folyik el pocsékban. Hagy folyjon, ha nincs akin leverjék a vízdíjat, nem érdekli őket.

Most Gézáék vízóra aknájában egyre nagyobb a sár, nyáron majd jó lesz szúnyogkeltetőnek, békatanyának. És ha nagyon alámossa a szép lassan csordogáló víz az aknát, akár be is omolhat majd mellette a föld… ki tudja….

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!