Hétfőtől korlátozzák a gépkocsik behajtását Budapestre!

Ha kocsival jársz dolgozni Budapestre, és nem a legújabb a vas, érdemes megnézni a forgalmidban, hogy behajthatsz e vele a város területére.

 

Holnap életbe lép a szmogriadó riasztási fokozata Budapesten. Ez azt jelenti, hogy hétfő reggel 6 órától tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Ezeket a megadott számokat nem szabad szabad összekeverni a sokszor emlegetett I-től VI-ig terjedő,  európai környezetvédelmi normákkal. Az Euro besorolás helyett a hazai szabályozás egy 0-tól 16-ig terjedő skálán osztja be a járműveket.

Autónk besorolását a forgalmi engedély hátoldalán találjuk, a a V.9 rovatban, ahogy azt a képen megjelöltük.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a korlátozás további intézkedésig mindennap 6 órától 22 óráig tart. Területi hatálya nem terjed ki az M0 jelű elkerülő út Budapest közigazgatási területén áthaladó szakaszaira, valamint Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében a következő útszakaszokra: Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Szépjuhászné útja-Budakeszi út-Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa-Nagykovácsi út-Nagyrét utca-Máriaremetei út-Hidegkúti út-Budapest közigazgatási határa.

Aki az érintett autókkal mégis behajtana a városba, arra 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak.

 

A BKK tájékoztatása szerint, a megnövekedett utasforgalomra számítva tartalék járműveket is szolgálatba állítanak.

 

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!