A dísz tér díszei

Olvasónk úgy gondolta, jó ötlet lesz kimenni a Dísz téri játszótérre a gyerekkel kicsit. Odaérve körülnézett, majd a picurt összeszedte a cigaretta csikk halom közül, gyors fotókat készített a játszótér állapotáról, amit elküldött nekünk.

 

Hallottuk, hogy a beton szemeteseket eltörték, felborították, azért nincsenek kukák.. De itt vannak, csak nejlon kéne bele… na meg ki is kéne üríteni… A padok összetörve, és az egész tele van cigarettacsikkekkel. Az első az rongálás, belátom, az erős elmebetegek ellen nincs védelem, max ha éppen rajtakapod és jól eltöröd mindkét kezét hívod a rendőrséget, vagy a polgárőrséget, hátha időben odaérnek, és sikerül elkapniuk.

A második viszont a kultúra kérdése… ez egy játszótér is, ahol ugye TILOS a dohányzás. Ettől függetlenül folyamatosan csak annyit látni, hogy reggel / délben a közmunkások(??) -ha nem ők azok, elnézést kérek tőlük- a padoknál üldögélnek, vígan cigarettáznak, elvannak, mint maci a málnásban. Jó, ebédidő, tízórai idő, uzsi idő.. de könyörgöm, NE DOBÁLD EL A CSIKKET!!! Sőt, rá se gyújts, MERT AZ JÁTSZÓTÉR!!!
Ugyanez vonatkozik városunk felnövekvő generációjára.. a cigi rossz, érteeem?

A postáról kijövő, majd a dobozát a szemetes mellé elegánsan odahelyezőről nem is beszélek. Igaz, legalább megpróbálta a helyére rakni, csak, hát doboz, azt haza kéne vinni, majd összehajtogatni, és úgy kidobni.. nem egy közparkban elhajítani…

 

 

A fotókat köszönjük a beküldőnek!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!