A falkáról

Zorró portré

Ez vagyok én

Mi kutyák a falkát szeretjük, az adja a biztonságot.

Az embereknek is van egy mondásuk: Egységben az erő

Így van. Akinek barátja van mindene van.

A Zebra

Van ez a zebra dolog. A buszpályaudvarnál már régen szeretnék menni zebrát nézni. A folyamat azonban lassú. Nagyon lassú. Engedélyek, árajánlatok, tervek…. Az emberek meg szambáznak az autók között. Ez több szempontból sem optimális:

  • Ha a gyalogos megsérül, az nem olyan egyszerű, hogy beviszem a szervizbe és megjavítják
  • Ha az autó megsérül, az sokba kerülhet
  • Ha valamelyik fél ittas volt, akkor már akár a dolog bűncselekménynek is számíthat
Felshmob a zebráért

Egy tüntetés a zebráért

Hogy hol itt a falka?

Egy 16 éves lányt és a barátnőjét elütöttek a buszpályaudvaron. A lány azóta is kómában van. A barátai és a barátai barátai azóta is minden követ megmozgatnak, hogy a Buszpályaudvarnál normálisan át lehessen jutni az úton. Ehhez facebook oldalt üzemeltetnek, tüntetéseket szerveznek (ezeken néha mi is megjelenünk és javítjuk a hangulatot). Nem hagyják, hogy az ügy elaludjon. A legfontosabb, hogy együtt drukkolnak, hogy a lány felépüljön…

A rádió

Ez is egy Terta (a Gazdáé még nem ilyen).
A kép forrása: Sík Béla

A Gazda elköltötte a “rádió kasszában” levő pénzét, Vett két rádiót (1955-ős kiadásúakat) A gond az volt, hogy a rádiók ára kimerítette a kasszát. A rádiók meg Miskolcon voltak. Na azt a járkálást telefonálást, pánikolást, amit a Gazda levágott!  A szállítási költség majdnem annyi lett volna mint a készülékek, de a kassza üres… Ekkor jött a nagy ötlet:

A TTL (szőnyegbolt hálózat) munkatársaival a Gazda jó kapcsolatot ápol (meg, amikor tehetjük mi is). Megszervezte, hogy leküldi a pénzt, a munkatársak pedig elhozzák a rádiókat.

A kályha

Aki azt gondolja, hogy a barát csak azonos fajból származhat, annak elmesélem Belfegor macska történetét. Belfegor a Gazdák első macskája volt. Egy egyedi szépségű teknőctarka. Egy napon a Gazdák elsétáltak a boltba és vettek egy kályhát (az eladó kandallónak hívta, de az attól még vaskályha). Berakták a lakásba. Begyújtottak. Belfegor oda ült a meleg kályha mellé és elkezdte tanulmányozni. A mancsával próbálta megérinteni, de nem merte, mert érezte, hogy meleg.

A tűz leégett a Gazda kezdett kihamuzni. Belfegor odament, megböködte, és mutatta a mancsával azt a mozdulatot, amivel meg akarta érinteni a kályhát. (eléggé kétségbeesetten)

 

Ha az embernek (vagy kutyának) vannak barátai sokkal könnyebben boldogul, mint nélkülük.

Egy ilyen cikk végéről nem maradhat el az idézet, hiszen a barátságról szól:

 

Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!