Indul a drift-szezon Tökölön!

A drift szerelmeseinek nagy örömére a hétvégén kezdetét veszi az idei gumiégető bajnoki szezonnyitó, a Sebesség Fesztivál Tökölön, ahol április 9-én, szombaton az edzéseket, míg vasárnap a kvalifikációt és a versenyeket rendezik meg. A hírek szerint a sportág hazai képviselőinek legtöbbje ott lesz, és természetesen nem hiányozhat az idénynyitóról a Tomracing Motorsport sem.

 

A korábbi magyar bajnok, Radák „Radír” János és csapata a szombati pályára gurulásig dolgozik az új autón – Alexandru Podar Skyline R33-tipusú versenyautóját motor és váltó nélkül vásárolták meg –, ugyanis néhány fontos alkatrész csak a napokban, jelentős késéssel érkezett meg. Ám ez abszolút nem vette el Radír kedvét, aki abban bízik, hogy a nehézségek ellenére képes lesz a legjobbakkal is felvenni a versenyt.

radak-janos-drift

„A téli szünetben hatalmas fejlesztésbe kezdtünk, a tavalyi autót átköltöztettük az új könnyített versenykarosszériába. Mindez a tervezettnél több időt vett igénybe, mert számtalan fejlesztést és újítást hajtottunk végre az új autón. Régóta szerettem volna egy igazán profi autót építeni, és most megragadtuk a lehetőséget, megcsináltuk. Néhány alkatrész viszont késve érkezett, így a kapkodás helyett a biztonságos munkavégzés mellett döntöttünk, és így tesztelés nélkül vágunk bele a szezonba. Idén kizárólag a magyar bajnokságra koncentrálunk, igaz a fentiek miatt a hétvégi versenyre leginkább tesztként tekintünk, ám ez nem jelenti azt, hogy a szombati edzések után ne a legjobbakkal való küzdelem lenne a célom. Elemeztem a tavalyi versenyeimet, tanultam belőlük, fejben teljesen készen állok”– jelentette ki Radák „Radír” János.

 

Csapattársa, Tápai Attila idén is a semi pro kategóriában fog versenyezni: a téli fejlesztéseknek köszönhetően Attila úgy véli, hogy Tökölön elérhető számára a dobogó.

„A felkészülési időszakban több fejlesztést is véghez vittünk az autón, de amit mindenképpen megemlítenék, hogy az idén nagyobb kormányszöggel fogok versenyezni, illetve a jobb súlyelosztás és a jobb hűtés érdekében az autó hátuljába telepítettük át a hűtésrendszert. A múlt hétvégén egy tököli teszten ki is próbálhattuk már a fejlesztéseket, és szerencsére minden jól vizsgázott. Néhány apróbb beállítást még a szombati edzésekig elvégzünk, de összességében felkészültünk a nyitófordulóra. Idén még nem lépek fel a pro mezőnybe, ugyanis először a semi pro kategóriában szeretnék maradandót alkotni. Kimondott célom a dobogó”– fogalmazott Tápai Attila.

tapai

A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora úgy véli, hogy a rengeteg munka már Tökölön is meghozhatja a gyümölcsét, és ha a technikai gondok elkerülik a versenyzőiket, akkor egy igazán szép eredménnyel zárhatják a tököli szezonnyitót.

 

„Nagyon vártuk már, hogy elérkezzen ez a hétvége, ugyanakkor Radír autóján még most is dolgozunk, mert a megrendelt alkatrészek nem érkeztek meg időben, de a szombati rajtig mindennel kész leszünk. Így teszt nélkül vágunk ugyan neki a versenynek, de bízunk abban, hogy a szombati edzések elégnek bizonyulnak, az időjárás a kegyeibe fogad minket, és Radír a rendelkezésére álló rövid idő alatt is képes lesz felvenni a ritmust, és jó eredményt fog elérni. Attila ellenben már tesztelte az autóját, amiről jó véleménnyel volt. Úgy gondolom, hogy idén valós esélye van arra, hogy a dobogós helyekért harcoljon minden futamon”– árulta el Biel Richárd.

 

forrás:formula.hu

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!