Kutyás futás Szigethalmon

Tavaszköszöntő kutyás futás lesz Szigethalmon a Tököli parkerdőben.

Canicross Kutyás futás

Futás a Gazdával

Gyertek el. Hozzátok a Gazdákat is. Tudjátok aki nem hozza a Gazdát arra ráfogják, hogy kóbor, meg olyan vacak dolog a földön húzni a pórázt. A Gazdával futni hatalmas buli. Ahelyett, hogy rendesen négy lábon futnának azzal próbálkoznak, hogy két lábon tartsák velünk az iramot. Ugye nem mondok vele újat, hogy ez alapvetően esélytelen próbálkozás?

Ezen segít a Canicross amit magyarul kutyás futásnak szoktak fordítani. Ehhez a Gazdának kell egy speciális széles derékszíj, a kutyának egy hosszú póráz, amit a Gazda a derékszíjához köt. A Gazda lazán fut, a kutya meg a legjobb tudása szerint húzza. Igen itt szabad, sőt kell húzni, nem úgy, mint láb mellett követésnél. Figyeljetek oda, ha a két gyakorlatot összekeveritek, a Gazda leüvölti a fejeteket.

Kutyás futás

Ehhez a fajta futáshoz össze kell szokni. Egyszer a Gazdával részt vettünk egy canicross rendezvényen. Nekünk nem nagyon kellett a gyakorlatot magyarázni, láttuk, mit csinálnak a többiek, mi is húztunk rendesen. A Gazda (a profikhoz hasonlóan) az övéhez kötötte a pórázomat. Egészen szépen haladtunk is. Akkor derült ki, hogy valamit elrontottunk, amikor visszafordultam, hogy megnézzem, mi van Csibésszel. Gazda átesett rajtam. Ilyen szép esést ritkán látni. Még szerencse, Hogy a Gazda járt a Hapkido Suliba, gyönyörűen kigurulta az esést.

Szájkosár

Ugye milyen elegáns viselet?
A kép forrása: Wikipédia

Hogy ezt miért mondtam el? Ha nem gyakoroltátok az együtt futást és nincs speciális felszerelésetek, ne engedjétek, hogy a Gazda az övéhez kössön benneteket. A rövid póráz és a gyakorlás hiánya balesethez vezethet. Képzeljétek el, ha a gazda nem megbotlik bennem, hanem rám lép… (Ha ő lehorzsolja magát majd meggyógyul).

A Gazda fogja a kezébe a pórázt! Döntsétek el, hogy húzhatsz-e, vagy láb mellett fogod a Gazdát követni. Ha húzol, akkor az kézben tartott póráznál a gazdának kicsit fura féloldalas érzés, de nagyszerű dolog, hogy a feladatot együtt oldottátok meg, a láb mellett követést meg senkinek sem kell bemutatni.

Sokan leszünk (remélhetőleg). Ha tudod, hogy hajlamos vagy tömegben morcosan viselkedni ne felejtsd otthon a szájkosarat. Az egy nagyon praktikus eszköz. Ha felveszed, a legnagyobb tömegben is kikerülnek, nem lökdösnek, lépnek a lábadra. Én szeretem a tömeget, mégis gyakran használom.

A rendezvény a jótékonyságról szól. A teljes bevételt szegény sorsú társaink ivartalanítására fordítják. Higgyétek el, mióta nem találom a golyóimat sokkal nyugodtabb az életem. A csajoknak ugyan utána futok, de nem igazán emlékszem miért. Ha pedig csaj kutyád van, az ivartalanítás előnyei még egyértelműbbek.

Helyszín, időpont

Helyszín:Szigethalom, Tököli parkerdő erdészház.

Kezdési időpont:2016. Április. 10 10 óra

Frissítés

Sajnos a rendezvény elmarad

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!